ЗДО (Центр розвитку дитини) №9 "Ромашка"
Сумська область, м. Кролевець

День Святого Миколая

День Святого Миколая

у Кролевецькому ЗДО (ЦРД) № 9 «Ромашка»

Вже традиційно, в садочку розпочався цикл зимових свят, які святкують в Україні.

6 грудня за новим церковним календарем згадують одного з найбільш шанованих святих – Миколая Чудотворця, якого також називають Миколою Угодником. У народному календарі – Микола Зимовий.

Велика вдячність Люда Больба Публічна бібліотека Кролевецької міської ради від колективу та діточок садочка за підготоване та проведене спільно з музичними керівниками театралізоване шоу, на яке завітала чарівниця Зима та Святий Миколай. Вони ознайомили з традиціями святкування в Україні, пограли в ігри, порадували подарунками, подарували гарний настрій і чудові фото на згадку.

В Україні дуже шанують день Миколая Чудотворця. Особливо нетерпляче на це свято очікують дітлахи, адже святитель Миколай обов’язково покладе під подушку якийсь подарунок. Так, напередодні свята хлопчики та дівчатка пишуть святому листи із проханням здійснити їхні мрії. І зранку одразу зазирають під подушку, очікуючи виконання Миколаєм Угодником їхніх бажань.

Вважається, що добрим і слухняним діткам Миколай Чудотворець уночі тихенько підкладає подарунки, а тим, хто погано поводився, – каміння або різочку. Тому дітлахи намагаються не вередувати й гарно поводитися, аби сподобатися святому Миколаю.

Щоб переглянути відео, натисніть:

   

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *